Menu
Special / TV

Nu vei uita niciodată prima dată… când ai făcut binging pe Netflix!

Primul serial pe care l-am binge-uit pe vremea când nimeni nu auzise de binging a fost Gossip Girl. Eram la liceu și începusem să prind „microbul” serialelor și vorba aia, la ce să se uite o puștoaică de 15 ani? La Gossip Girl, evident. L-am și revăzut cap-coadă acum aproape un an, pe Netflix, atât de tare mi-a plăcut. Serialul ăsta mi se pare și-n ziua de astăzi cel mai bun ghid turistic al New York-ului (alături de SATC, bineînțeles).

Câțiva ani mai târziu, când trebuia să dau și eu, ca tot omul, examenul de bacalaureat, Lost și The Tudors mi-au pus capac. Dintre toate serialele din lume, fix pe astea două cu enșpe mii de episoade trebuia să mi se pună pata. Aveam nopți în care mă gândeam cum să pun de-o scutire să mai termin și eu un sezon. Nu vă panicați, am luat bacu’, am fost și mândria familiei și, cel mai important, am terminat și serialele la timp. 

Dar altceva voiam eu să vă spun. 

Cei mai mulți oameni așteaptă până la a treia întâlnire, dar pentru majoritatea membrilor Netflix durează doar două săptămâni (12 zile, mai exact) pentru a merge până la capăt și a avea prima sesiune de binging. Dar asta este o medie globală. În România, oamenii se îndrăgostesc de Netflix mai repede ca oriunde în lume: pentru români durează doar trei zile de la crearea abonamentului până la primul binging.

De Valentine’s Day, Netflix vrea să îți amintești de prima ta dată. Întreabă pe oricine care a făcut asta și cel mai probabil îți vor putea spune și cu cine au făcut asta (cel mai probabil Pablo Escobar), unde erau (într-un autobuz dacă ești ca Jonathan Groff din Mindhunter) și cât a durat (trei zile în cele mai multe dintre cazuri).

Prima mea sesiune de binging pe Netflix a fost cu Stranger Things, că mă enerva toată lumea care vorbea despre acest serial și am zis că nu pot să rămân pe dinafară. Culmea e că mie nici nu prea-mi plac serialele care duc spre S.F., dar Stranger Things m-a făcut praf. Efectiv nu mă puteam dezlipi de ecran. 

Dacă ar fi să vorbim despre serialele de care oamenii se îndrăgostesc cel mai repede, băieții răi sunt pe primele locuri. Narcos este cel mai popular serial pe care oamenii au făcut primul binging în România, cu House of Cards, Breaking Bad și Vikings nu foarte departe.

Ajungem să iubim repede și serialele care ne lasă în suspans, ca Stranger Things, Orange is the New Black și Suits. În timp ce serialele pline de acțiune ca Marco Polo, Marvel’s Daredevil și Shooter completează top 10.

Voi vă amintiți prima oară când ați făcut binging pe Netflix? Chiar sunt curioasă cu ce ați început. 😀

Top 20 „Primele sesiuni de binging” pe Netflix în România:

 1. Narcos
 2. House of Cards
 3. Breaking Bad
 4. Vikings
 5. Stranger Things
 6. Orange Is the New Black
 7. Marco Polo
 8. Suits
 9. Marvel’s Daredevil
 10. Shooter
 11. 13 Reasons Why
 12. Rick and Morty
 13. The Crown
 14. The Blacklist
 15. Gossip Girl
 16. Marvel’s Iron Fist
 17. Better Call Saul
 18. Peaky Blinders
 19. Arrow
 20. The OA

Metodologie: Bingingul este definit ca vizionarea completă a cel puțin unui sezon dintr-un serial în mai puțin de 7 zile de la primul episod. Analiza se axează pe membrii Netflix care și-au creat contul în ultimii doi ani. Toate serialele TV au fost incluse în studiu, cu excepția conținutului pentru copii/familie și sezoanele cu mai puțin de 5 episoade. Mai mult de 90% dintre abonații Netflix care sunt membri de cel puțin un an au avut prima sesiune de binging.

 Sursa foto: Netflix

No Comments

  Leave a Reply