Menu
Film / Special

(Review) Tom Hardy rămâne cel mai bun motiv pentru a vedea Venom

Zilele trecute am fost la IMAX Cinema City să văd în avanpremieră unul dintre cele mai așteptate titluri ale toamnei, Venom, cu Tom Hardy în rolul unuia dintre cele mai interesante personaje Marvel Comics. Și am ieșit de la film gândindu-mă că este genul de producție care ori îți place, ori te dezamăgește de tot.

Dar înainte să intru în detalii în ceea ce-l privește pe Eddie Brock/Venom, aș vrea să povestesc puțin despre greșeala făcută de Sony Pictures undeva prin 1998. Că este puțin amuzantă. La vremea respectivă, celor de la Sony Pictures li s-au oferit drepturi de ecranizare pentru aproape fiecare personaj din universul benzilor desenate Marvel, de la Avengers la Black Panther și chiar mai mult. Oferta era făcută de Mavel Entertainment, o companie care nu o ducea deloc bine financiar. În acea perioadă, supereroii de-abia începeau să atragă atenția Hollywood-ului, iar Spider-Man era singurul personaj de care publicul era fascinat, motiv pentru care șeful de la Sony a hotărât să cumpere numai drepturile pentru Spider-Man. Disney și 20th Century Fox au văzut însă oportunitatea pe care Sony nu a reușit să o vadă. Fox face acum un profit uriaș de pe urma filmelor X-Men și Deadpool, în timp ce Disney s-a ales cu toate celelalte titluri, după ce a achiziționat Marvel în 2009. Din 2000 încoace, filmele Marvel au generat încasări de peste 20 de miliarde de dolari. Sony și filmele Spider-Man nu au trecut nici de pragul de zece.

Am făcut această scurtă paranteză ca să mă întorc la ideea de mai sus, aceea că Venom e genul de film care ori îți place, ori nu îți place. Well, mie mi se pare greu să egalezi mașinăria Marvel în momentul de față. Au poveste, au acțiune, au legături bine sudate, au efecte speciale și au o strategie de marketing beton. Venom, în schimb, deși este un film… să-i zicem enjoyable, la care chiar am râs mult, rămâne doar o poveste lineară, pe care o poți intui cumva de la bun început. Și da, Tom Hardy rămâne cel mai bun motiv pentru a vedea Venom și asta pentru că actorul ține bine de tot acțiunea, dar are și niște momente de un „aww!” la unison.

Răutăcioșii de la Vox îl numeau „a fun, twisted rom-com disguised as a bad superhero movie”. Fără să dau spoilere și prea multe detalii, pentru că nu prea am voie, eu o să spun că Venom este, în primul rând, un film despre un apărător al dreptății și al adevărului, în persoana jurnalistului de investigații Eddie Brock (Hardy). Presărat cu puțin sirop romantic, niște curse nebune și o aventură puțin extraterestră. Eddie nu are neapărat stofa aceea de supererou, este mai degrabă un personaj cu nenumărate slăbiciuni, care, uneori, nici nu reușește să gestioneze niște situații. Fie din viața personală, fie din cea profesională. Până apare Venom.

Dacă sunteți la curent cu personajele Marvel și cu toate legăturile dintre ele, atunci știți deja că Venom este un simbiot extraterestru, care are o formă oarecum lichidă și care are nevoie de un corp-gazdă pentru a supraviețui.

Ei bine, și undeva la jumătatea drumului din film, Eddie și Venom se întâlnesc. Este un contrast destul de mare între cei doi – și nu doar pentru că Hardy este un heartthrob și Venom este un urâțel cu dinți nașpa, după cum lesne se poate observa și în trailerul de mai jos.

Ce iese din această întâlnire a lor rămâne să descoperiți și voi din 5 octombrie la cinema. De preferat la IMAX, pentru că sunt niște scene în Venom care merită văzute pe acest ecran.

Foto: outnow.ch