Menu
Topuri / TV

Ce seriale mi-au plăcut anul acesta?

Cu mici excepții, cum ar fi Girlboss, care a fost chiar mai slăbuț decât cartea Sofiei Amorusso, mi s-a părut că anul acesta a fost super generos cu noi, ăștia care iubim serialele și pendulăm între HBO/HBO GO și Netflix. Și AXN. :)))

Acum mai am câteva episoade din Alias Grace, care cu siguranță va fi inclus în lista de mai jos, însă, până ajung să compun feedback-ul final despre el, haideți să vă zic niște seriale mișto, mișto.

The Handmaid’s Tale

Am citit romanul Povestea slujitoarei, de Margaret Atwood, în câteva ore în tren și de-abia așteptam să apară și serialul. Și, de această dată, chiar nu pot spune că e mai bună cartea sau că e mai bun serialul, pentru că amândouă mi-au plăcut și m-au îngrozit în egală măsură. Gilead, un regim autoritar, care a privat femeile (sau o bună parte dintre ele) de drepturi și libertăți și le-a transformat în adevărate sclave care trebuie să procreeze pentru a crește populația distrusă de război. E cu Elizabeth Moss și cu frumușelul acesta de Joseph Fiennes, mai tânărul frate al zeului absolut, Ralph Fiennes. Îl puteți vedea pe HBO GO.

Big Little Lies

E al doilea serial preferat de mine dintre cele lansate în 2017. Mi-a plăcut mai mult cartea, e drept, dar nici ecranizarea făcută de HBO și de Pacific Standard, compania de producție a lui Reese Witherspoon, nu e deloc rea. E cu mult #girlpower, cu niște scene sexy care îl implică pe Alexander Skarsgård (Doamne ajută!), cu o crimă foarte încurcată, cu suspans din plin! Big Little Lies e disponibil tot pe HBO GO.

Riviera

Mamăăăă, cum a fost serialul ăsta! Nu mă mai puteam concentra la activitățile mele de zi cu zi din cauza lui. Finalul a fost un pic cam dezamăgitor, dar până la el… intensă rău povestea. E cu niște bogați din sudul Franței, cu un milionar care colecționa artă și care moare într-un accident neașteptat, cu soția lui, Georgina (Julia Stiles), care încearcă să afle adevărul ca o adevărată Vitoria Lipan… aa, și cu Iwan Rheon, adică tipul acela super cute care a jucat rolul lui Ramsay Bolton în Game of Thrones.

Mindhunter

Mie îmi plac mult serialele cu duo-uri de detectivi/politiști/avocați etc, tocmai de-asta printre preferatele mele sunt White Collar și Suits, iar acum și… Mindhunter, care chiar e next level. Doi agenți FBI (dintre care unul tare drăguț) hotărăsc să înceapă un studiu și să descopere ce se afle în mintea celor mai cunoscuți criminali în serie din America.

Alias Grace

Nu l-am terminat, după cum spuneam și mai sus, dar mi-a plăcut foarte mult până acum. E tot o ecranizare a unui roman de Margaret Atwood și e inspirat din fapte reale. Grace Marks (Sarah Gadon) e o tânără condamnată la închisoare pe viață pentru o crimă despre care susține că nu își amintește nimic. Un psiholog vine să o vadă și să încerce să afle adevărul prin intermediul terapiei. Îl găsiți pe Netflix.

The Sinner

Tot în zona asta a criminalilor care nu își pot justifica acțiunile e și The Sinner, cu frumoasa, superba, talentata, extraordinara (completați voi) Jessica Biel. Mie îmi place Jessica Biel de pe vremea când mă uitam pe Acasă la 7th Heaven, așa că mă uit la orice e cu ea. Din fericire, The Sinner e foarte tare, așa că vi-l recomand cu încredere. Îl puteți urmări pe Netflix.

No Comments

    Leave a Reply