Menu
Topuri / TV

15 seriale în care moda joacă rolul principal

seriale moda

Nu e moda domeniul meu de activitate și nici mă agit pentru ea, dar, cumva, prin natura jobului, m-am lovit mereu de tendințe și am fost la curent cu noutățile din domeniu. Numai bine pentru mine, că așa am putut pune ochii pe cele mai fashionable filme și seriale. Ba chiar și documentare, dar despre ele mă gândesc că trebuie să vorbesc într-un articol separat. seriale cu si despre moda

M-am uitat și eu, la fel ca voi probabil, la Sex and the City. Și la Gossip Girl. Și nu știu cum vă situați acum, dar mie una îmi e tare dor de genul acesta de serial. Nu știu, nu mai face nimeni un serial mișto în New York-ul zilele noastre? 😀 Sau în Londra, chiar, de ce nu se face un Sex and the City londonez? Cu ținute de ploaie, cizme de la Electric Castle și umbrele cu buline și… da, am deviat grav. 😀 seriale cu si despre moda

Ce voiam eu să spun e că, dacă vă pasionează subiectul, ar trebui să treceți cele 15 seriale cu și despe modă de mai jos pe lista de must see. Să le folosiți în procesul de research. Și să-mi recomandați și mie dacă mai știți titluri care nu se regăsesc pe listă. Nu de alta, dar prea mă uit numai la seriale serioase în ultima vreme. Și am nevoie de diversitate! 😀

Girls seriale cu si despre moda

Pe lângă faptul că e un serial foarte tare, mai ales pentru că l-a adus pe Adam Driver în viețile noastre, Girls este de un eclectism vestimentar senzațional. Indiferent de stilul pe care l-ai adoptat, e imposibil să nu găsești ceva pe placul tău în dressing-ul fetelor, fie că e vorba de Hannah (Lena Dunham), Marnie (Allison Williams), Jessa (Jemmima Kirke) sau Shoshanna (Zosia Mamet).

Sex and the City

Sex and the City  rămâne un serial atemporal. A fost mișto la vremea lui, este mișto acum și va fi la fel și peste 70 de ani. Iar despre Carrie Bradshaw (Sarah Jessica Parker) mai e ceva de spus? Când aveți nevoie de un strop de înțelepciune și umor, puneți-vă un episod din Sex and the City: o să vină Carrie cu o replică isteață („Life gives you lots of chances to screw up which means you have just as many chances to get it right.”) și lucrurile se vor rezolva de la sine. 😀

The Carrie Diaries seriale cu si despre moda

Nu știu dacă l-ați prins, pentru că l-au anulat după numai două sezoane, dar mie mi s-a părut cute. The Carries Diaries a vrut să fie povestea lui Carrie Bradshaw dinainte ca ea să se mute la New York. Cu muzică și ținute optzeciste. Și cu AnnaSophia Robb în rolul principal.

Revenge

Mi-a plăcut Revenge pentru răsturnările sale de situație și pentru planurile de răzbunare puse la cale de personaje. Dar serialul merită puncte în plus și pentru outfit-urile purtate de Emily VanCamp și Madeleine Stowe.

Mad Men

E un serial despre advertising-ul anilor ’60, practic epoca de aur a publicității, dar și un serial despre modă. Gândiți-vă numai la ținutele lui Joan (Christina Hendricks) sau la rochiile lui Betty (January Jones). Erau WOOOW! În plus, impactul serialului a fost atât de puternic, încât fanii au început să recreeze look-urile personajelor preferate, în timp ce designerii au trecut la colecții retro pentru catwalk, fenomenul fiind numit The Mad Men Effect.

Gossip Girl seriale cu si despre moda

„Good Morning Upper East Siders, Gossip Girl here!” Ah, ce dor îmi e de acest intro. Și de planurile malefice ale lui Blair (Leighton Meester). Și de garderoba sa. Și de bentițele din serial, mie chiar îmi plăceau bentițele alea! Ca să nu mai vorbesc despre locurile faine în care s-au filmat episoadele serialului: Gossip Girl a fost, ani buni, cea mai tare hartă a New York-ului.

Scandal

Nu pot să spun că Scandal m-a prins foarte tare, dar Olivia Pope (Kerry Washington) poate intra cu succes în cursa celor mai stylish personaje feminine din seriale.

Mildred Pierce seriale cu si despre moda

Dacă tot vorbeam mai sus despre ținutele retro și despre Mad Man, nu pot să nu menționez în acest top și Mildred Pierce. Eu am văzut doar miniseria cu Kate Winslet și Evan Rachel Wood (and loved it!), dar înțeleg că și filmul din 1945, cu Joan Crawford în rol principal, e un deliciu pentru pasionații de modă.

New Girl

Am zis la început că eu nu mă agit pentru treburile care au legătură cu moda. Am mințit. Mă agit pentru dungi. Doamne, ador dungile! Și Jess (Zooey Deschanel) din New Girl mi-a confirmat că e perfect în regulă să iubești dungile. Și să le porți obsesiv.

Reign

L-am descoperit de curând, după ce am terminat The Crown și am zis că mai e loc de niște seriale royal. Și, tot căutând pe Netflix, m-am oprit la Reign. Mi s-a părut super tare că e un fel de Gossip Girl istoric, cu mai mult gossip și mai puțină istorie, de fapt. Iar rochiile din serial sunt pur și simplu GORGEOUS! Dar sigur nu se îmbrăcau domnițele din vremurile alea așa, adică n-aș crede că le lăsau prea descoperite… 😀

Downton Abbey seriale cu si despre moda

Downton Abbey este un alt serial ce merită să fie menționat la capitolul modă vintage. Doamnele din familia Crawley aveau o garderobă foarte generoasă.

The Crown

Dacă am vorbit despre Reign și Downton Abbey, evident că nu puteam uita de The Crown. Queenie, Claire Foy adică, a purtat niște ținute foarte interesante în aceste două sezoane.

Suits

Of, se mărită Meghan Markle cu Prințul Harry și ne lasă ea fără Rachel Zane și ținutele sale office absolut impecabile! Dar măcar rămânem cu Donna (Sarah Rafferty). și, bineînțeles, cu Harvey (Gabriel Macht), cel mai bun endorser al brandului Ermenegildo Zegna. 😀

White Collar seriale cu si despre moda

Dacă despre Suits știu că este foarte popular și mai toată lumea se uită la el, White Collar nu știu la câți dintre voi a ajuns. O să vorbesc despre el, pe larg, într-un alt articol, dar până atunci vi-l recomand pentru câteva lecții de stil à la Neal Caffrey (Matt Bomer). Și o să vedeți că o să deveniți obsedați de trucul lui cu pălăria (mie nici acum nu-mi ieeeeese!). 😀

Stranger Things

Da, știu că nu prea se mai gândește nimeni la modă când apar creaturile din Upside Down, dar cert e că personajele din Stranger Things au niște costume grozave. De exemplu, look-ul lui Eleven (Millie Bobby Brown) din primul sezon, adică rochia roz și jacheta din denim, a devenit iconic. Frații Duffer chiar au adunat în serialul ăsta tot ce a fost cool în anii ’80, de la outfit-uri și coafuri la muzică și filme, iar rezultatul final e genial.

Sursa foto: outnow.ch, farfarawaysite.com

No Comments

    Leave a Reply