Menu
Topuri / TV

8 seriale cu cel mult trei sezoane de văzut într-o mini-vacanță

Știu că aproape toată lumea se ocupă de cozonaci și ouăle de Paște în acest moment, dar, cum nu sunt tocmai înzestrată la acest capitol, o să îi las pe cei mai pricepuți să se ocupe de treburile astea și o să mă concentrez pe câteva seriale pentru mini-vacanta, numai bune de văzut într-un weekend prelungit.

Îmi amintesc și acum de nebunia din urmă cu patru ani (cred), când au scăpat patru episoade din Game of Thrones pe Internet… tocmai de Paște. Eram în facultate atunci și toți colegii și prietenii mei se uitau la GoT, numai eu #rezistam. Da’ când am văzut asemenea întâmplare, am zis că gata, e ceva semn și trebuie să mă apuc de el. Câteva zile nu am mai ieșit din casă și nici nu am mai dormit. 😀

Sigur, încurajez ieșitul din casă cât mai des cu putință, dar, dacă zilele acestea implică multe vizite și momente de plictiseală, măcar să știu că sunteți pregătiți. Pentru topul de astăzi am făcut o selecție de seriale pentru toate gusturile, seriale cu cel mult trei sezoane, ca să le puteți finaliza în aceste zile libere. Avem thrillere, drame, comedii, povești cheesy… de toate și pentru toți! Enjoy!

Da Vinci’s Demons (trei sezoane) 

Ha! Ce bine că serialul meu preferat are numai trei sezoane și-l pot recomanda aici. Primul sezon, cel puțin, e bombă, iar Tom Riley este absolut genial în rolul lui Leonardo Da Vinci! Nici acum nu pot să înțeleg cum acest actor atât de charismatic nu e super faimos. Da Vinci’s Demons e despre câțiva ani din viața tânărului Da Vinci în Florența, ani despre care nu apar în documente, ceea ce i-a dat lui David S. Goyer, creatorul și producătorul serialului, motivul perfect să creeze o poveste cu mai multă ficțiune și mai puțină istorie. O poveste care i-a ieșit senzațional!

Stranger Things (două sezoane)

Da, știu că toată lumea îl laudă și că ați auzit de circa 3566 de ori despre el, dar mi se pare un serial bine făcut, cu foarte mult suspans și răsturnări de situație mișto. Dacă v-a ocolit cumva Internetul până acum și nu ați aflat despre ce este vorba, pe scurt, Stranger Things urmărește povestea locuitorilor din Hawkins, un orășel liniștit, unde niciodată nu se întâmplă nimic rău. Asta până într-o zi, când un copil, Will Byers (Noah Schnapp), dispare fără urmă și un lung șir de întâmplări ciudate se declanșează brusc.

Dark (un sezon) seriale pentru mini-vacanta

Iar dacă ați văzut deja Stranger Things, apelați cu încredere la Dark, care poate fi considerat fratele german al lui Stranger Things. Tot un copil dispărut, tot un oraș tulburat de niște întâmplări misterioase, tot o poveste plină de suspans. Ah, și are numai un sezon!

Santa Clarita Diet (două sezoane)

Măi, deci nu aveți cum să nu râdeți la serialul acesta. Știu că l-am mai recomandat aici, dar vă rog cu insistență să-l urmăriți, că o să lesinați de râs. Drew Barrymore joacă rolul Sheilei Hammond, o soție și o mamă iubitoare, care, în urma unui incident, se transformă într-un fel de… canibal. Un canibal foarte amuzant, de altfel.

SMILF (un sezon) seriale pentru mini-vacanta

Un indie inspirat din viața actriței Frankie Shaw, SMILF urmărește aventura unei mame singure, care încearcă să facă față prejudecăților și provocărilor de zi cu zi, în timp ce-și crește băiețelul.

The Borgias (trei sezoane)

Unul dintre serialele mele preferate, The Borgias este povestea Papei Borgia sau Papa Alexandru al VI-lea (Jeremy Irons), cunoscut drept cel mai imoral papă din istorie. Cu ajutorul copiilor săi, acesta încearcă să facă alianțe strategice și să își consolideze puterea în toată Italia.

The Girlfriend Experience (două sezoane)

Inspirat de filmul omonim al lui Steven Soderbergh, serialul produs de Starz o are în prim-plan pe Christine Reade (Riley Keough), o studentă la Drept, care începe să lucreze ca escortă de lux pentru a avea viața pe care și-o dorește. Și îi merge bine o vreme, numai că, la un moment, începe să experimenteze situații tot mai periculoase.

The Carrie Diaries (două sezoane)

Închei cu o propunere cheesy, pentru nostalgicele erei Sex and the City și ale filmelor cu adolescenți. În The Carrie Diaries, AnnaSophia Robb joacă rolul lui Carrie Bradshaw când aceasta era în liceu și visa la viața din New York. Mie mi s-a părut simpatic per total, dar americanii nu au fost de aceeași părere și cei de la The CW au fost nevoiți să-l anuleze după numai două sezoane.

Foto: farfarawaysite.com

ÎȚI RECOMAND ȘI: 12 seriale cu și despre medici sau 10 seriale cu și despre avocați

No Comments

    Leave a Reply