Menu
Special / TV

3 motive să nu ratezi al doilea sezon din Snatch, serialul inspirat de filmul lui Guy Ritchie

Acum aproape douăzeci de ani, mai exact prin 2000, Guy Ritchie (ştiţi voi, fostul soţ al Madonnei şi regizorul unor filme precum Sherlock Holmes şi RocknRolla) îi aduna pe Brad Pitt, Jason Statham şi Benicio Del Toro, printre alţii, într-un super-film despre cea mai tare gaşcă de hoţi: Snatch.

În 2017, Sony Crackle a preluat ideea lui Ritchie şi a dezvoltat un proiect la cârma căruia se află Alex De Rakoff, în calitate de creator şi producător executiv. Şi cum etapa Harry Potter luase deja sfârşit pentru Rupert Grint (aka Ron Weasley), actorul a fost cooptat rapid în echipa serialului Snatch şi este, din punctul meu de vedere, cea mai tare „achiziţie“ a show-ului.

Am văzut în avanpremieră primele două episoade din cel de-al doilea sezon Snatch, care va avea premiera pe 11 februarie, de la ora 23:00, la AXN Black, însă, înainte să vă povestesc despre el, trebuie să vă fac o scurtă introducere. Pentru că Snatch chiar e un serial must-see, aşa că, dacă nu l-aţi văzut până acum, zic să vă puneţi pe treabă.

Pe scurt, avem o gaşcă de trei prieteni, Albert Hill (Luke Pasqualino), Chalie Cavendish (Rupert Grint) şi Billy Ayres (Lucien Laviscount), trei băieţi care, din diferite motive, ajung în lumea infractorilor şi pun la cale un jaf. Dar, în urma unei răsturnări de situaţie, se trezesc brusc cu un munte de lingouri de aur şi încearcă să-şi dea seama cum să gestioneze situaţia. În scenă îşi fac rapid apariţia şi Sonny Castillo (Ed Westwick), un mafiot cubanez, Lotti Mott (Phoebe Dynevor), o tânără inteligentă, care încearcă să scape de Sonny şi se aliază cu Albert, Charlie şi Billy, Chloe (Stephanie Leonidas), dealer de aur, de care Charlie se îndrăgosteşte, şi Vic Hill (Dougray Scott), tatăl lui Albert, un faimos jefuitor de bănci, aflat acum în puşcărie, de unde continuă să tragă sforile.

Finalul primului sezon îi găseşte pe cei din gaşca Hill reuniţi şi pregătiţi pentru o nouă etapă a vieţii lor. Doar că se întâmplă nişte lucruri şi situaţia le scapă din nou de sub control în sezonul al doilea, care vă aşteaptă cu…

O schimbare de peisaj Snatch

Da, acţiunea se mută din Londra pe Costa del Sol, paradisul infractorilor. Adică nu tocmai cel mai bun loc pentru un fresh start aşa cum îşi doreşte Albert, care tocmai şi-a recăpătat tatăl şi vrea să ţină familia unită. Doar că planul lui începe să se clatine încă de la început, pentru că întregul grup (inclusiv Charlie, Lotti şi Billy) este jefuit pe mare şi rămâne fără averea pe care se baza atât de mult. Spania arată însă genial şi pare să le prindă bine protagoniştilor noştri. Pe tot parcursul primelor două episoade, am avut senzaţia că sunt şi eu acolo, într-o vacanţă extinsă, cu gaşca Hill şi localnicii din San Toledo, un orăşel fictiv de pe Costa del Sol. Iar treaba asta mi s-a părut un mare plus pentru Snatch.

Mai multe provocări…

Ajunşi în Spania, Albert, Charlie şi restul echipei încearcă să uite de incidentul de pe mare şi să o ia de la capăt, făcând lucrurile cinstit de această dată. Planul lor e să deschidă un bar pe plajă, dar sunt limitaţi de lipsa banilor şi de refuzul investitorilor. Chiar şi licenta pentru băuturi alcoolice devine o problemă, dar asta nu e ceva ce Albert, Charlie, Lotti şi Billy nu pot rezolva apelând la câteva trucuri vechi.

Într-un fel sau altul, niciunul dintre ei nu se poate desprinde complet de viaţa de infractor. Iar Vic pur şi simplu nu poate sta departe de complicaţii, ajungând să îşi pună familia în pericol. În scurt timp, viaţa lor tihnită ia sfârşit, pentru că apariţia lui Carlito Blanco (Hovik Keuchkerian) le dă toate planurile peste cap. Este poliţistul corupt din San Toledo („I’m a bad cop and San Toledo is my pueblo“, după cum spune chiar el), mafiotul care face legea şi care are planuri mari pentru gaşca Hill.

… şi mult umor Snatch

Da, Snatch are acţiune, dramă şi suspans, dar toate acestea sunt bine echilibrate de umor. E un serial la care veţi râde mult. Mai ales de accente, accentele sunt ceva demenţial. Nu întotdeauna cele mai reuşite, dar chiar reuşesc să stârnească râsul. Şi-apoi e Rupert Grint, care mi se pare un actor minunat şi care face tot felul de trăsnăi. Mi se pare că Charlie seamănă mult cu Ron Weasley, amândoi sunt aşa, un pic goofy, un pic împiedicaţi şi ciudăţei, total diferiţi de ceilalţi prieteni din grupul lor, dar amândoi au o inimă bună şi sunt loiali. Bine, nici ceilalţi nu se lasă mai prejos, aşa că multe dintre replicile lor sunt un deliciu şi fac din Snatch un crime show cu mult umor.

Acestea fiind spuse, vă las mai jos cu trailerul primului sezon, ca să vă faceţi o idee despre poveste. Iar din 11 februarie ne revedem cu Rupert Grint şi gaşca lui din Snatch la AXN Black!

Foto: AXN