Menu
Topuri / TV

Top 15 seriale cu și despre adolescenți

seriale adolescenti

După succesul topului cu filme pentru adolescenți, bune de revăzut și acum… inclusiv de adulți, cred că e cazul să discutăm puțin și despre serialele cu și despre adolescenți. Gossip Girl, The O.C., Riverdale sau 13 Reasons Why: le luăm pe rând și ne organizăm cu un maraton de weekend. top seriale cu adolescenti

Gossip Girl

Spuneam, la un moment dat, că Gossip Girl e cel mai bun serial-ghid turistic al New York-ului. Eu mă mai uit și acum la el, când am chef de ceva ușurel, înainte de culcare. Dar adevărul e că povestea bate un pic spre telenovelă: niște tineri insuportabil de bogați, care se cuplează între ei, se despart, se ceartă, se împacă și tot așa pe parcursul a șase sezoane în care înveți absolute toate magazinele și restaurantele din New York.

Riverdale

Sunt mega-fană Riverdale și de-abia aștept să înceapă noul sezon. Mă uit la el pentru Cole Sprouse, evident. 😀 O apariție relative recentă în rândul serialelor pentru adolescenți, Riverdale pornește de la o crimă comisă într-un orășel aparent liniștit, în care niciodată nu se întâmpla ceva rău. Ei, și de aici încep toate problemele pentru cei din Riverdale, probleme pe care Archie (K.J. Apa), Betty (Lili Reinhart), Veronica (Camila Mendes), Jughead (Cole Sprouse) și Cheryl (Madelaine Petsch) încearcă să le descurce zi de zi.

Pretty Little Liars top seriale cu adolescenti

Serialul ăsta a început promițător, dar pe parcurs s-a cam stricat. Sau cel puțin asta e părerea. La un an de la dispariția prietenei lor, Alison (Sasha Pieterse), patru prietene se reunesc în orașul lor, Rosewood, și încep să fie terorizate de un personaj misterios care se semnează A. La început, ele cred că e Alison, dar, în scurt timp, descoperă că Alison a murit. Aparent. 😀 Pretty Little Liars va avea și un spinoff, The Perfectionists, despre care am scris deja aici.

The Vampire Diaries

Oh, I loved The Vampire Diaries! Cea mai mare fană Ian Somerhalder eram! Doi frați, Stefan (Paul Wesley) și Damon (Ian Somerhalder), vampire cu bechime, se întorc în orașul natal, câteva sute de ani mai târziu, și se îndrăgostesc de aceeași fată: Elena (Nina Dobrev).

13 Reasons Why

Despre 13 Reasons Why am mai povestit, mi se pare unul dintre cele mai bune seriale ale momentului. Iar temele abordate în el chiar sunt foarte importante. 13 Reasons Why o are în prim-plan pe Hannah Baker (Katherine Langford), o adolescentă care hotărăște să își pună capăt zilelor, dar nu înainte de a înregistra niște casete în care explică toate motivele care au determinat-o să recurgă la acest gest extrem. De-abia aștept sezonul trei, care da, a fost confirmat de Netflix.

The O.C.

Înainte să fie Gossip Girl a fost… The O.C., hitul anilor 2000. Serialul începe cu povestea lui Ryan Atwood, un tânăr rebel, cu probleme cu legea, care ajunge să locuiască în casa unui avocat și ia contact cu lumea adolescenților care au absolut tot ce își doresc.

Gilmore Girls top seriale cu adolescenti

Mai mult un serial de familie decât unul exclusive pentru adolescenți, Gilmore Girls urmărește viața și aventurile celor două fete Gilmore: mama Lorelai (Lauren Graham) și Rory (Alexis Bledel), fiica ei. Ați văzut continuarea? A Year in the Life, pe Netflix?

7th Heaven

Tot un serial de familie, dar cu muuuulți adolescenți, este și 7th Heaven. Producția care i-a lansat practic pe Jessica Biel, David Gallagher și mulți alții.

The Carrie Diaries

Ce făcea Carrie Bradshaw (AnnaSophia Robb) înainte să ajungă la New York? Scria, evident, mergea la liceu, ținea pasul cu toate noutățile din modă și… încerca, din când în când, să evadeze din Connecticut. Mie mi s-a părut simpatic serialul, dar americanii nu au fost de aceeași părere și cei de la The CW au fost nevoiți să-l anuleze după numai două sezoane.

Stranger Things

Da, o să recomand acest serial ori de câte ori voi avea ocazia. Pentru că e imaginea unei epoci, cu toate elementele culturii specific. Pentru că are suspans din plin și răsturnări de situație mișto. Iar actorii sunt foooarte cool. Stranger Things urmărește povestea locuitorilor din Hawkins, un orășel liniștit, unde niciodată nu se întâmplă nimic rău. Asta până într-o zi, când un copil, Will Byers (Noah Schnapp), dispare fără urmă și un lung șir de întâmplări ciudate se declanșează brusc.

90210

Eu m-am uitat la cel din 2008, nu la originalul 90210, că nu eram născută pe-atunci, dar cel  nou mi s-a părut decent pe perioada liceului. O familie din Kansas se mută în Beverly Hills, iar cei doi copii, Annie (Shenae Grimes) și Dixon (Tristan Mack), trebuie să se adapteze mediului din noul liceu. O misiune care nu este deloc ușoară.

The End of the F***ing World

James (Alex Lawther) are 17 ani și e sigur că e psihopat. După ce o cunoaște pe Alyssa (Jessica Barden), se gândește că ar fi o idee bună să o omoare. Așa că pleacă împreună într-o excursie… fără să-și dea seama că și ea are niște probleme. Comportamentale. 

Shadowhunter: The Mortal Instruments

După ce au dat greș cu filmul The Mortal Instruments, cu Lily Collins în rol principal, producătorii au hotărât că povestea va fi transformată în serial. Viața lui Clary (Katherine McNamara) se schimbă radical în momentul în care află că face parte dintr-o rasă de oameni cu sânge de îngeri, oameni care vânează demoni.

The 100

Ecranizare a seriei scrise de Kass Morgan, The 100 este o poveste plasată în viitor, la zeci de ani după ce aproape toată omenirea este distrusă de o bombă atomică. 100 de adolescenți, delincvenți juvenili cu toții, sunt retrimiși pe pământ pentru a repopula planeta.

Teen Wolf

Scott McCall (Tyler Posey) e un adolescent ca oricare altul. Asta până într-o zi, când o mușcătură îl transformă într-un vârcolac care cu greu se poate controla.

Foto: Netflix România

No Comments

    Leave a Reply