Menu
Topuri / TV

10 seriale cu și despre avocați

Cred că eram în facultate când am observat prima dată chestia: cum apărea un serial despre un anumit domeniu, toată lumea care studia domeniul respectiv începea să se uite la acel serial. Mai puțin eu. Eu mă uitam la toate. 😀 Bine, asta până a făcut HBO The Newsroom și a explodat mândria și-n mine. top seriale cu avocati

Dar să revenim la subiectul nostru. Cel mai dificil mi se pare să faci un serial cu medici (urmează să fac un top 10 despre asta săptămâna viitoare), pentru că-s deja prea multe și e cam greu să mai găsești o abordare nouă. Și cred că, ușor, ușor, începe să apară această problemă și în rândul serialelor cu și despre avocați. Despre care o să vă povestesc astăzi, dacă tot apare astăzi, 28 martie, episod nou din Suits (în State). Iar cu ocazia asta inaugurez și o nouă serie aici pe Moviecore.ro: cea a serialelor dedicate nișelor. 😉 Începem?

The Practice

Înainte de Suits și Harvey Specter, au fost The Practice și Bobby Donnell (Dylan McDermott). Bobby este un avocat charismatic și inteligent, liderul unei firme de avocatură din Boston. Alături de echipa sa, acesta trece printr-o mulțime de dileme etice atunci când e nevoit să apere cei mai periculoși infractori ai orașului.

Boston Legal top seriale cu avocati

Dacă v-a plăcut The Practice și l-ați terminat, nu vă faceți griji pentru că are și un spin-off. Boston Legal îl are în prim-plan pe avocatul Alan Shore (James Spader) de la firma Crane, Poole and Schmidt.

Ally McBeal

O să mărturisesc că eu nu m-am uitat la mai mult de trei episoade adunate din Ally McBeal. Deci ea, Ally (Calista Flockhart), personajul principal adică, merge la Harvard, la Drept, doar ca să fie alături de cel pe care îl crede dragostea vieții ei – din start, o prostie! Câteva episoade mai târziu ajung să lucreze împreună și devine complicat și… da. Pe mine nu m-a prins, dar știu multe persoane care au spus că e unul dintre cele mai amuzante seriale văzute vreodată.

How to Get Away with Murder top seriale cu avocati

Nu l-am terminat, dar cred că am văzut suficient ca să pot spune că e unul dintre cele mai mișto seriale cu avocați făcute vreodată. Și cred că succesul i se datorează, în mare parte, Violei Davis, care face un rol excepțional. Actrița este Annalise Keating, avocată și profesoară universitară, cunoscută pentru metodele sale de apărare neconvenționale. Aceasta recrutează un grup de studenți care să o ajute la cazurile sale tot mai complicate și mai… periculoase.

Better Call Saul

Dacă ați văzut Breaking Bad, știți deja cine e Saul Goodman (Bob Odenkirk) și care este relația lui cu Walter White (Bryan Cranston. Dacă nu, stați liniștiți: Better Call Saul e prequel-ul lui Breaking Bad și îl are în prim-plan pe avocatul Jimmy McGill înainte să devină imoralul Saul Goodman.

The Good Wife top seriale cu avocati

Eu nu m-am uitat la serialul ăsta pe motiv de… milioane de alte seriale de văzut între timp. Și, ca să fiu sinceră, nu prea îmi inspiră încredere fața Juliannei Margulies (da, nu mă judecați, le am și pe ale mele! :D). Mbuuun, dar știu oameni care zic că-i mișto. Deci, pe scurt, The Good Wife e despre o femeie, Alicia Florrick (Margulies), care și-a dedicat o bună parte din viață ocupației de… soție bună. Însă viața ei se schimbă peste noapte, iar după ce soțul ei (care e tocmai Mr. Big, Chris Noth) ajunge la închisoare în urma unui scandal, aceasta e nevoită să revină în avocatură.

The Good Fight

Spin-off al lui The Good Wife, The Good Fight este povestea avocatei Diane Lockhart (Christine Baranski), care, la un an de la finalul lui The Good Wife, își pierde toată averea din cauza unei scamatorii financiare și este nevoită să o ia de la capăt pe cont propriu.

Damages top seriale cu avocati

Glenn Close s-ar putea să fie un motiv suficient ca să vă doriți să vă uitați la Damages, serial în care aceasta joacă rolul lui Patty Hewes, o avocată necruțătoare, care își unește forțele cu noua sa protejată, Ellen Parsons (Rose Byrne), proaspătă absolventă de Drept, pentru câștigarea unui caz complicat.

Fairly Legal

Dacă nu sunteți fanii serialelor cu prea multe sezoane, Fairly Legal are numai două. Sarah Shahi joacă rolul lui Kate, o tânără care, după ce demisionează din firma de avocatură a familiei sale, devine mediator.

Suits

Da, doar nu credeați că voi încheia fără Suits! Însă nu-mi imaginez cum va continua show-ul ăsta fără Patrick J. Adams, care va părăsi Suits la finalul sezonului șapte (astăzi apare episodul nou în State), alături de Meghan Markle. Orice Harvey (Gabriel Macht) are nevoie de un Mike al său, așa că-s tare curioasă cum va evolua povestea după ce se va destrăma celebrul duo.

Foto: USA Network

No Comments

    Leave a Reply