Menu
Topuri / TV

12 seriale cu și despre medici

seriale cu medici

Săptămâna trecută am dat startul unei serii noi aici pe Moviecore, o serie dedicată serialelor de nișă, pe care am început-o cu 10 titluri despre avocați. Am promit că o voi continua săptămâna aceasta (și în cele care urmează, evident) cu un top al serialelor cu și despre medici. Plănuiam să aleg doar zece producții, dar cum medicii au fost și vor fi mereu un bun subiect, mi-a fost tare greu să aleg din toată varietatea de seriale cu ei. top seriale cu medici

În cele din urmă, m-am rezumat la 12 titluri, însă lista este deschisă, așa că, dacă aveți și alte sugestii, le aștept la secțiunea de comentarii. 🙂

Grey’s Anatomy top seriale cu medici

Este serialul la care mă uit de mai bine de zece ani și la care nu voi înceta să mă uit până când nu vor decide Shonda Rimes și cei de la ABC să îl anuleze. Da, nu-mi place că au omorât o bună parte din personajele mele preferate, dar tot mi se pare incredibil cum au reușit să păstreze interesul publicului atâția ani. Pentru cei mai tineri, care au deschis Internetul mai târziu, Grey’s Anatomy debutează cu aventura unui grup de stagiari la Seattle Grace Hospital. În prim-plan este Meredith Grey (Ellen Pompeo), fiica unui cunoscut și extrem de apreciat chirurg, care încearcă să iasă din umbra mamei sale și să devină un medic strălucit. Asta, bineînțeles, în timp ce se confruntă cu dramele de zi cu zi.

The Good Doctor

Produs tot de ABC, The Good Doctor mi se pare cam cel mai bun serial cu medici dintre cele din prezent, fiind inspirat de o producție sud-coreeană de succes. The Good Doctor urmărește povestea lui  Shaun Murphy (Freddie Highmore, adică puștiul ăla din Finding Neverland și Charlie and the Chocolate Factory, care acum a crescut), un tânăr chirurg care suferă de autism și de sindromul savantului. În ciuda scepticismului celor din jur, acesta începe să lucreze la prestigiosul spital San Jose St. Bonaventure, unde are ocazia să demonstreze că el este cel care poate face diferența în cele mai complicate cazuri.

The Night Shift top seriale cu medici

Mai puțin cunoscut decât toate celelalte seriale despre care voi vorbi în acest articol, dar foarte bun din punctul meu de vedere, The Night Shift este despre un grup de medici care au lucrat în armată și care acum s-au întors de pe front pentru a face ture de noapte la San Antonio Memorial Hospital. Eu l-am descoperit prin prisma lui Eoin Macken, care joacă rolul principal și de care am fost îndrăgostită niște săptămâni bune pe vremea când era Sir Gwaine în Merlin.


House M.D.

Arogant, morocănos, mizantrop, dar… genial! În ciuda atitudinii sale neprietenoase, Dr. House (Hugh Laurie) este un magician care își dă seama aproape imediat care este problema pacienților săi.

ER top seriale cu medici

Înainte de Grey’s Anatomy, a fost ER, un alt serial cu medici care părea să nu se mai termine vreodată. Povestea medicilor din camera de gardă de la Chicago’s County General Hospital, ER este totodată și serialul care l-a făcut celebru pe George Clooney, deja faimosul doctor Doug Ross.

General Hospital

Probabil cel mai longeviv serial cu medici din istorie, General Hospital a avut premiera în 1963 și continuă și în prezent, bineînțeles, cu o altă echipă. 😀

Private Practice top seriale cu medici

Spin-off al lui Grey’s Anatomy, Private Practice se învârte în jurul lui Addison Montgomery (Kate Walsh), care, după ce pleacă de la Seattle Grace Hospital, începe să lucreze la o clinică privată din Los Angeles. Deși Addison a fost unul dintre personajele mele preferate din Grey’s, la Private Practice nu am rezistat să mă uit mai mult de un sezon, mi s-a părut cam domol… așa. Dar cred că s-a bucurat de un oarecare succes, că altfel nu ajungea la șase sezoane.

Scrubs

Mai mult comedie decât dramă medicală, Scrubs este un serial cu mult umor și sarcasm, povestea unui grup de stagiari de la Sacred Heart Hospital. Joacă și Dave Franco în el circa cinci minute (glumesc, are câteva episoade), poate asta o să vă convingă să-l vedeți. 😀

The Mindy Project top seriale cu medici

Creat de actrița Mindy Kaling, care joacă și rolul principal, serialul prezintă viața de zi cu zi a unui medic ginecolog, Mindy Lahiri, din New York. Personajul a fost inspirat de mama actriței, medic ginecolog la rândul său.

Chicago Med

Orașul Chicago are câte un serial despre orice: polițiști, pompieri și, evident, medici. Și sigur vor mai apărea câteva profesii. Chicago Med se concentrează în jurul medicilor și asistentelor de la camera de gardă a spitalului Gaffney din Chicago.

Nurse Jackie

Edie Falco joacă rolul lui Jackie Peyton, o asistentă pasionată de jobul ei de la un spital new-yorkez, dar și un pic cam… dependentă de anumite calmante.

Hawthorne top seriale cu medici

Anulat după numai trei sezoane, Hawthorne este povestea ambițioasei Christina Hawthorne (Jada Pinkett Smith), șefa asistentelor de la spitalul Richmond Trinity.

Foto: ABC

2 Comments

  • Catalin
    April 3, 2018 at 3:17 pm

    Bun topul, sunt de acord cu majoritatea. De adaugat ar mai fi Code Black (CBS -2015) , si, chiar daca turcesc, Kalp Atisi ( Bataile Inimii). Stiu ca de obicei unii privesc cu scepticism dramele turcesti, insa aici mai exista si case of the week, pe langa melodrama personajelor. Astept si cu topul cu pompieri. ( Recomandare 911, de anul asta, pe FOX)

  • Bianca Sterie
    April 13, 2018 at 6:39 am

    :)))) Bună ideea cu pompierii, nu prea mă uit eu la seriale cu pompieri, dar acum că ai zis… 😀

Leave a Reply