Menu
Special / TV

Tot ce știm până acum despre Game of Thrones – sezonul 8

HBO a confirmat ieri cea mai mai tristă veste pentru fanii Game of Thrones: sezonul 8 va fi lansat de-abia în 2019, ceea ce înseamnă că vom avea de așteptat mai bine de un an pentru a afla cum se încheie marea bătălie din Westeros, dar și cine rămâne pe tronul de fier. Eu pariez de pe-acum pe un dragon. 😀

Până atunci însă, m-am gândit să fac o trecere în revistă o trecere în revistă a tuturor lucrurilor pe care le știm până acum despre ultimul sezon Game of Thrones. Cât să pregătesc terenul. Și să fac așteptarea mai ușoară.

UPDATE: Maisie Williams, actrița care joacă rolul Aryei Stark, a confirmat data premierei sezonului opt într-un interviu pentru publicația METRO. Așadaaaar, primul episod din ultimul sezon GoT va fi lansat… în aprilie 2019. 

Game of Thrones – sezonul 8: ultimul sezon al seriei?

Da. Casey Bloys, președintele programelor HBO, a anunțat încă de acum doi ani că sezonul 8 va fi și ultimul. Iar planul nu pare să se fi schimbat. „David Benioff și D.B. Weiss (n.red.: creatorii serialului) au un plan concret în ceea ce privește numărul sezoanelor pe care vor să le facă. Dacă aș putea să îi conving să facă mai mult, le-aș mai cere încă zece sezoane. Dar mergem pe mâna lor și le oferim tot ce au nevoie pentru a realiza cea mai bună versiune a acestui show”, a declarat el în cadrul unei conferințe de presă.

Câte episoade va avea ultimul sezon?

Deși sezoanele GoT au, în mod tradițional, câte 10 episoade, sezonul opt va avea numai șase episoade. Și sezonul șapte a fost mai scurt, cu șapte episoade, dar măcar ne-am bucurat de un final de sezon de 76 de minute. Iar episoadele sezonului opt vor avea, cel mai probabil, „80 de minute sau mai mult”, conform Paulei Fairfield, sound designerul Game of Thrones.

Scenariul e deja terminat.

Weiss și Benioff, care au semnat și scenariul ultimului sezon, știu deja ce se întâmplă în fiecare scenă și, mai mult decât atât, au și „binecuvântarea” lui George R. R. Martin pentru deznodământ. Serialul e deja înaintea cărților, așa că va fi interesant de văzut cele două perspective asupra finalului.

Producția ultimului sezon a început în octombrie 2017.

Și se va încheia, cel mai probabil, în luna august a acestui an. Vremea reprezintă unul dintre motivele pentru care filmările nu au început mai devreme, producătorii și-au dorit să prindă cât mai mult din sezonul rece, având în vedere că multe dintre scene vor avea loc în Winterfell și la zid, unde știm deja că… iarna a venit.

Sursa foto: www.farfarawaysite.com

No Comments

    Leave a Reply