Menu
Special / TV

Interviu UMBRE: 3/3 cu Maria Obretin, Mădălina Craiu și Andreea Vasile

Sunt fană Umbre de mulți ani, de pe vremea când colegii mei de facultate nu mai știau să vorbească decât în replici din Umbre (și asta după numai vreo două episoade). Ca să intru în rând cu lumea și să mă pot înțelege cu ei, m-am conformat imediat, am deschis HBO GO și… acolo am rămas. În lumea lui Relu (Șerban Pavlu) și a familiei Oncescu. A Căpitanului (Doru Ana) și a mafioților săi. Și în lumea doamnei boss, cum i se mai spunea lui Nico, personajul Andreei Vasile. Umbre interviu

Umbre este, fără nici cea mai mică urmă de îndoială, cel mai bun produs de televiziune din România. Scris și regizat de Bogdan Mirică, serialul are toate ingredientele unei povești bune, ingrediente dozate exaaact așa cum trebuie: un fir narativ coerent, dramă, acțiune, suspans, umor din plin, replici memorabile, personaje complexe… iar lista poate continua.

Și dacă tot a venit vorba despre personaje, trebuie să mărturisesc faptul că, oricât de mult mi-ar plăcea mie Relu, preferatele mele rămân Gina (Maria Obretin), Magda (Mădălina Craiu) și Nico (Andreea Vasile). În ultimii trei ani, am avut ocazia de a sta de vorbă cu fiecare în parte, în interviuri pe care le puteți citi aici, aici și aici, însă acum a venit momentul să le aduc și pe Moviecore. Umbre interviu

Cel de-al treilea sezon Umbre este disponibil integral pe HBO GO, a avut premiera pe 20 noiembrie și este, dacă mă întrebați pe mine, cel mai dinamic și cel mai interesant de până acum. Relu are de înfruntat cele mai mari provocări de până acum, apar personaje noi, care complică și mai tare acțiunea, asta în timp ce relațiile de familie se degradează din ce în ce mai mult.

Iar dacă încă nu ați apucat să-l vedeți, cu siguranță o veți face imediat ce veți citi mini-interviurile de mai jos. Despre Umbre 3 cu Maria Obretin, Mădălina Craiu și Andreea Vasile.

Maria Obretin: „Gina înțelege că soțului ei îi este imposibil să iasă din lumea în care a intrat”

 Cum se schimbă Gina în Umbre 3?

M.O: Gina e la fel de hotărâtă și luptătoare, dar acum obiectivele sunt altele. Gina nu mai are o familie pentru care să lupte și de care să aibă grijă. Încearcă sa meargă mai departe. Independentă, rece, calculată, ia decizii pentru supraviețuirea ei și a lui Chuckie (Dan Hurduc).  

Dacă în al doilea sezon s-a accentuat distanța dintre Gina și Relu, în ce punct se află relația lor în cel de-al treilea sezon? Mai au vreo șansă? Umbre interviu

M.O.: Relația dintre Gina și Relu pare se nu mai aibă nicio șansă. Gina înțelege că soțului ei îi este imposibil să iasă din lumea în care a intrat, cei doi par a mai avea foarte puține cai de comunicare. În încercarea de a se desprinde total, Gina acceptă o relație de compromis cu Sebastin (Mihai Călin), relație în care nu se simte comod dar de care ține cu îndârjire. Totuși, pare să fie prea târziu. Lumea lui Relu i-a invadat deja viața și urmările vor fi grave pentru toți.   

Cum se va transforma dinamica legăturii dintre Gina și copiii săi?       

M.O.: Nici în rolul de mamă nu pare să-și mai găsească locul. Deși îi iubește și vrea să îi protejeze, Gina se lovește  de o Magda foarte rănită și închisă în ea, care nu-i acceptă sprijinul. De cealaltă parte, Chuckie e foarte greu de controlat, Combinația dintre vârsta dificilă și modelele proaste din jur fac din Chuckie un mic infractor. În ciuda acestor lucruri, spre finalul sezonului, întâmplările grave din viața fiecăruia îi aruncă pe unii în brațele celorlalți… familia rămânând ultimul și singurul refugiu, chiar dacă e unul atât de fragil. Umbre interviu

Mădălina Craiu; „Magda e foarte hotărâtă să se vindece de traumă” Umbre interviu

Ce o așteaptă pe Magda în Umbre 3? Reușește ea să iasă din izolarea și starea în care s-a aflat pe tot parcursul celui de-al doilea sezon?

M.C.: Cred că exact asta e provocarea Magdei în sezonul III: să reușească să își regăsească traiectoria după pierderea copilului. Magda începe să se maturizeze din ce în ce mai evident și pentru ea, dar și pentru oamenii apropiați. E foarte hotărâtă să se vindece de traumă. Eu sper că reușește, asta rămâne de văzut, nu pot să zic mai mult. 

Cum se schimbă relația Magdei cu familia ei?

M.C.: În bine, cred eu. Încearcă să revină la dialog, să își înțeleagă mai bine părinții și cred că și ei pe ea. Vom vedea o modificare în relația lor. 

Care a fost pentru tine cea mai grea scenă din Umbre de până acum?

M.C.: Ultima scenă din ultimul episod al sezonului trei. Pentru că a fost și foarte dificil emoțional, dar și pentru că am tras extrem de multe duble. Să mențin o încărcătură emoțională atâtea ore a fost un câștig profesional, dar și o pierdere în greutate.

Andreea Vasile: „Reacția lui Nico e exact reacția unui animal hăituit și încolțit care nu mai are nimic de pierdut și care va face orice să scape”

Dacă ne gândim la finalul celui de-al doilea sezon, dar și la trailerul Umbre 3, pare că Nico este încolțită din toate părțile în momentul de față. Cum reușește să gestioneze ea situația în care se află acum?

A.V.: Reacția lui Nico e exact reacția unui animal hăituit și încolțit care nu mai are nimic de pierdut și care va face orice să scape. Nu știu în ce măsură reușește să gestioneze în mod rațional o situație care pare fără ieșire , însă nevoia de supraviețuire o va determina să facă cele mai nefirești/riscante/imprudente acțiuni. Iar nota de plata pentru toate aceste acțiuni va veni mai devreme decât se aștepta.

De ce crezi că a ajuns în acest punct?

A.V.: Toate personajele pe care le-a scris Mirică sunt trunchiate sufletește, viața lor e o nesfârșită pendulare între mersul pe sârmă și iluzia normalității. Sunt anumite tipologii de personaje care reușesc să supraviețuiască în acest tip de lume din care nimeni nu reușește să iasă. Ăsta este motivul pentru care toate personajele ajung în punctul în care pare că sunt legate cu un elastic de propriul trecut; indifferent cât de departe cred că pot să se îndepărteze, va exista mereu ceva care le va trage înapoi. Nimeni nu poate să iasă din această lume. Nu poți să te trezeșți dimineață și să-ți spui: nu-mi mai place ce fac, de mâine merg să vând gogoși. Și ăsta cred că e motivul principal pentru care ajung cu toții într-un punct critic: nu mai pot alege. Umbre interviu

Dacă ne gândim la întreaga evoluție a personajul, crezi că Nico are vreun regret?

A.V.: Cred că da, deși noi toți ne spunem povești frumoase că să putem trăi cu realitatea din viața noastră. Dar cred că, în momentele de sinceritate, cel mai mare regret e absența normalității. 

Foto: Adi Marineci/HBO România