Menu
Film / News

Ziua lui Johnny Depp este sărbătorită de Paramount Channel

Pe 9 iunie 1963 se năștea în Owensboro, Kentucky, cel care avea să devină unul dintre cele mai versatile, mai controversate și de succes staruri de cinema. Paramount Channel marchează a 55-a aniversare a actorului Johnny Depp difuzând (pe 9 iunie) două lungmetraje celebre, relevante pentru cariera lui: Edward Scissorhands (Edward Mâini-de-foarfece), de la 19.50 și From Hell (Din iad – Jack Spintecătorul), de la 22.00. Filmele vor fi reluate de Paramount și în următoarele zile.

În 1990, când Johnny Depp a jucat în Edward Mâini-de-foarfece, actorul era cunoscut cel mult pentru rolul din serialul TV 21 Jump Street și se afla la începutul unei cariere în cinema. Șansele să obțină rolul lui Edward erau infime: studioul Fox insista ca Tom Cruise să fie distribuit. În plus, Michael Jackson, Jim Carrey, William Hurt, Robert Downey Jr. se băteau pe acest film. Norocul lui Depp a fost că Tom Hanks l-a refuzat, dar și că regizorul Tim Burton, deși nu prea era la curent cu ce jucase actorul până acum, a optat pentru el, fiindcă a fost impresionat de capacitatea lui “de a interpreta rolul folosindu-se doar de privire”. Iar Depp a scos un personaj de excepție dintr-un scenariu minimalist: a avut la dispoziție doar 169 de cuvinte. A fost destul pentru ca să devină un star în toată puterea cuvântului.

11 ani mai târziu, Depp putea alege orice rol și orice regizor. A mizat pe Din Iad – Jack Spintecătorul, pentru că personalitatea ucigașului în serie și misterul identității sale îl fascinau încă din copilărie. Plus că personajul lui, inspectorul Frederick Abberline, e unul bântuit de demoni și i s-a părut extrem de ofertant. Nu a greșit, lungmetrajul a dominat box-office-ul și, mai mult, i-a dat de gândit unui cercetător pe numele său Russell Edwards. Acesta a publicat o carte intitulată “Naming Jack the Ripper” în 2014, în care îl desemnează pe frizerul polonez în vârstă de 23 de ani Aaron Kosminski drept autorul crimelor atribuite lui Jack Spintecătorul.

Foto: Paramount

No Comments

    Leave a Reply